Liefde voor jezelf

Enige tijd geleden kwam mijn lieve vriendin en fotografe Wilma Kromhout van Wilma Kromhout Fotografie bij me langs om foto’s te maken voor mijn website. Dit vond ik best wel spannend. We hebben in het verleden eerder pogingen ondernomen om foto’s te maken voor de website maar die kwamen steeds niet door mijn keuring heen.  Niet vanwege haar mooie foto’s, maar vanwege de kritische kijk op mezelf.

Je kan je dan ook vast wel voorstellen dat ik niet stond te popelen toen ze langs wilde komen om de foto’s te maken. Terwijl ikzelf degene was die haar had gevraagd. Het grappige was dat ik die ochtend wakker werd en merkte dat ik er stiekem best wel zin in had.

Ook tijdens de shoot merkte ik dat ik lekker in mijn vel zat en dat ik het wel leuk vond om op deze manier bezig te zijn. Zelfs na het bekijken van de serie was ik zowaar enthousiast.

Ik vroeg me af hoe het kwam dat ik het nu wel als leuk ervaarde en mezelf veel minder kritisch bekeek?

Ik realiseerde me dat ik de afgelopen tijd aandacht had besteed aan hoe ik naar mezelf kijk. In plaats van de nadruk te leggen op wat ik niet mooi of leuk vindt aan mezelf, ben ik de nadruk gaan leggen op wat ik wel mooi en leuk vindt aan mezelf. Zoals mijn grote ogen, mijn blonde haar, mijn vrouwelijke vormen en zelfs de rimpels in mijn gezicht.

Waar veel vrouwen de rimpels vreselijk vinden, kan ik ze juist verwelkomen. Ik werd tot een aantal jaren geleden altijd veel jonger geschat. Nou denk je misschien, “dat is toch heerlijk”, waar maak je je druk om? In mijn werk, als maatschappelijk werker en daarna in mijn praktijk, had het een minder positief effect. Ik leek een broekie en werd minder snel serieus genomen.

Vandaar dat ik mijn rimpels dus verwelkom. En eerlijk gezegd hou ik van mensen waar het proces van ouder worden gewoon z’n natuurlijke beloop mag gaan. Niets strak trekken of opvullen. Waarom? Wees blij en dankbaar voor je lichaam.

Maar goed om terug te komen op mijn eigen proces, ik ben met andere ogen naar mezelf gaan kijken en heb mijn vrouwelijkheid omarmt.

Ik heb een liefdevollere verbinding met mezelf. Deze zachtheid in mij, zie je terug aan mijn buitenkant. Ik straal meer, zit lekkerder in mijn vel, voel me krachtiger en kijk met een liefdevolle blik naar mijn vrouwelijke rondingen.

Dat heeft een positieve uitwerking gehad op de foto’s en de manier waarop ik er naar keek. Zoveel prettiger voor mezelf maar ook voor de mensen om je heen, in dit geval mijn vriendin.♥