Sensi-therapie

Sensi-therapie is een krachtige, doeltreffende, snel werkende therapie. Het werkt zowel bij lichamelijke als geestelijke klachten. Er wordt naar de mens in zijn totaliteit gekeken.
De therapie helpt om weer in balans te raken, zorgt voor meer harmonie en energie, rust, en helpt om bij uzelf te komen, omdat het op alle lagen doorwerkt. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt aangesproken. De behandelingen kunnen worden toegepast als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

 

Praktijk Arma

 

 

 

 

 

 

 

Therapie inhoudelijk:

Sensi-therapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van de aura ofwel het energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma’s maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema’s die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn.

De behandeling duurt 1 tot 2 uur per consult en afhankelijk van wat er onderweg tijdens de behandeling zich voordoet. Gemiddeld zijn er in totaal 2-4 behandelingen nodig per persoon. Tijdens de behandeling meet ik je uit met een “bio-sensor”. Het streven is naar zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijke behandelingen! Het is een mens-  en vooral ook kind- vriendelijke behandelmethode. Een korte omschrijving van de diverse behandeltherapieën volgt hieronder.

– Drukpuntmassage

Met deze techniek kan het proces van heling snel op gang gebracht worden, door zachtjes te drukken op de meridiaanpunten werken we aan de achterliggende thema’s die voor je van belang kunnen zijn.

– Holistic Pulsing

Deze zachte massagetechniek (waarbij je geheel gekleed kunt blijven) is geschikt voor jong en oud. Brengt problemen aan het licht, en werkt ondersteunend in het proces.

– EFT (Emotional Freedom Technique)

Onder het uitspreken van een kort zinnetje wat de kern van het probleem (bijv.angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte) samenvat,  worden op bepaalde punten op de handen, gezicht en bovenlichaam zachte tikjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken en er balans voor in de plaats mag komen.

– Edelsteen therapie

Een edelsteenlegging op en rond het lichaam kan soms ondersteunend zijn bij verschillende processen. Door gebruik van verschillende edelstenen wordt deze therapie vaak als helend ervaren.
Een uitgemeten edelsteen dragen kan in sommige gevallen het geheel versterken waar dat nodig mocht zijn.

– Voeding- en allergiemeting
Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er als het ware geen ‘ tijdelijke gifstoffen ‘ in het lichaam meer bij.

– Diëten
Een tijdelijk uitgemeten dieet brengt het voedingspatroon weer in balans.

– Orthomoleculair
Soms is het noodzakelijk om dit dieet aan te vullen met vitamines en / of mineralen om een tekort te voorkomen. Ook bij een burn-out kan dit goed werken.

– Remedies
Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een remedie te gebruiken. Dit versnelt het proces en geeft inzicht in het probleem. In deze periode werk je dus aan je klacht en tegelijk ook aan het achterliggende thema van de klacht.