De pleaser in jou!

Altijd klaar staan voor de ander, willen redderen, dienstbaar zijn, het iedereen naar de zin maken, jezelf wegcijferen, jezelf in allerlei bochten wringen, omdat je anderen altijd op de 1-ste plaats zet en ze graag te vriend houdt. Dit is typisch het gedrag van de pleaser. Er is niets mis met het klaar staan voor anderen, maar met welke intentie doe je dit. In het geval van de pleaser doe je dit vaak om goedkeuring en waardering van de ander te krijgen, je bent bang om kritiek te krijgen of om afgewezen te worden en je wilt niet onaardig gevonden worden. Je wilt de ander niet teleurstellen, je past je aan, wil zeker niet teveel ruimte innemen en je zegt wat je denkt dat de ander wil horen. Je verontschuldigd je vaak voor jezelf en je gedrag. Herken je dit in jezelf?

Het kan best pijnlijk en verdrietig zijn om de pleaser in jezelf te (h)erkennen. Het is natuurlijk heel mooi om voor anderen klaar te staan, maar waar blijf jij zelf? Het please gedrag komt vaak voort uit een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Het is ontstaan vanuit een overlevingsmechanisme en jij hebt jezelf toen aangeleerd dat anderen belangrijker zijn dan jij.

Dit pleasegedrag kun je heel lang vol houden en kan je tot op zekere hoogte een goed gevoel geven. Het gevoel dat je nodig bent. Echter gaat dit op een gegeven moment tegen je werken. Je raakt uitgeput, doordat je continue over je grenzen gaat en je raakt teleurgesteld, omdat er nooit iemand voor jou is als jij iemand nodig hebt.

Hoe zou het zijn om hier verandering in te brengen. Om jezelf op zijn minst net zo belangrijk te vinden als de ander, om je zelfvertrouwen te vergroten en de onderliggende angst om afgewezen en bekritiseerd te worden te gaan shiften? Zodat jij nog steeds kunt klaarstaan voor anderen, maar dan vanuit een gezonde relatie met jezelf. Je hoeft niet meer op zoek naar erkenning en waardering in de buitenwereld, omdat je dit steeds meer in jezelf vindt.

In deze replay ontvang je meer uitleg over het pleasegedrag en krijg je 6 Sacred Activations, die inspelen op jouw belemmerende patronen. De activaties zijn Innerlijk Kind, de Martelaar, anger/guilt/fear, I am worthy, Healthy Boundaries en Confidence and Selfesteem. In de video krijg je meer info over wat de activaties doen.

Door op de aanschaf knop te klikken, kom je op het contactformulier. Hier kun je aangeven welke replay je wilt ontvangen. Je ontvangt een mail met de gegevens om te betalen. Na betaling ontvang je de link naar de masterclass, zodat je deze ten alle tijden kunt bekijken.